Home Nieuws Aad de Mos haalt uit naar Denzel Dumfries: ‘Niet goed genoeg voor...

Aad de Mos haalt uit naar Denzel Dumfries: ‘Niet goed genoeg voor Oranje’

1363
0

Is Denzel Dumfries eigenlijk goed genoeg om als verdediger de rechterflank bij PSV te kunnen verdedigen?

Die vraag houdt mening PSV fan bezig de laatste maanden want de krachtpatser laat defensief weleens wat liggen, zo is gebleken. Aad de Mos heeft als analist in ieder geval het nodige aan te merken op Denzel Dumfries. De analist ziet Dumfries niet als eerste rechtsback voor Oranje.


“Het is een algemeen gevoel, hij heeft niet veel bijgeleerd vergeleken met zijn periode bij Heerenveen”, zegt De Mos in de liveshow van Voetbal International. “Zijn voorzetten zijn nog steeds heel matig. Zijn individuele tactiek is onvoldoende. Tegen Olympiakos had ik een lasso om zijn nek gegooid toen het 2-0 stond.”

Aanvallend staat Dumfries altijd zijn mannetje maar defensief oogt het vaak kwetsbaar. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard is daar een lichtend voorbeeld van. Dumfries liet meermaals zijn directe man lopen en schakelde ook niet om na balverlies. De back denkt uiterst aanvallend en dat is de Mos een doorn in het oog.

“Ik noemde dat altijd platbranden”, vervolgt analist De Mos. “Dat betekende dus dat er geen muisje meer door mocht.” Dumfries krijgt ook kritiek over verdedigen in de wedstrijd tegen Olympiakos.

“Bij die goal die valt in de laatste minuut staat Dumfries rechtsbuiten. En dat heeft hij veel. Voor PSV is hij een uitstekende speler en heeft hij een goede transferwaarde, maar in de eindfase is hij ook niet zo perfect in balbezit.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1371480250081800200?s=20