Home Nieuws Aad de Mos gelooft niet in kansen FC Twente tegen PSV: ‘Dat...

Aad de Mos gelooft niet in kansen FC Twente tegen PSV: ‘Dat gaat niet gebeuren’

1248
0

PSV wacht bij de hervatting van de Eredivisie de uitwedstrijd bij FC Twente. Er wordt alom naar deze wedstrijd uitgekeken want in Enschede gaat PSV tegen het eerste puntenverlies aanlopen.

Althans, dat is de verwachting van een groot deel van voetbalminnend Nederland. Maar daar denkt gelukkig niet iedereen zo over. Aad de Mos gelooft eigenlijk geenszins in de kansen van FC Twente tegen PSV. De Mos legt het uit.

De analist denkt niet dat FC Twente in staat is om het PSV serieus moeilijk te maken in de eigen Grolschveste. “FC Twente laat zien dat ze ook kwetsbaar zijn”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Mos gaat verder: “Ik vind ze heel kwetsbaar achterin. Als Twente het voetbal kan spelen dat ze graag willen, druk zetten op de tegenstander en proberen een goal te forceren, dan zijn ze sterk. Maar o wee als ze zelf onder druk gezet worden. Dan krijgen ze problemen”, verwijst De Mos naar het spel dat PSV juist weer speelt.

De Mos gelooft dan ook niet in alle voorspellingen dat PSV in Enschede tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen zal gaan aanlopen. De Mos verwacht een kleine overwinning voor PSV in het Twentse land. “FC Twente heeft de vorm niet”, constateert De Mos ook nog over de Tukkers, die vorige week met 3-3 gelijkspeelde tegen NEC en ook in Almelo al punten lieten liggen tegen het zwakke Heralcles.

“Oosting heeft ook niet de ervaring die Bosz heeft en PSV onderschat niemand meer. Ajax heeft daar verloren, Feyenoord heeft daar verloren, iedereen gaat er maar vanuit dat PSV daar ook gaat verliezen. Dat gaat niet gebeuren. Schrijf dat maar vast op. 2-1 voor PSV”, aldus Aad de Mos, die ook benieuwd is hoe PSV in Sevilla voor de dag gaat komen.

PSV speelt 29 november in en tegen Sevilla. Na terugkeer uit Sevilla wacht PSV de uitbeurt in Rotterdam. Die wedstrijd wordt ook om 12.15u gespeeld. PSV zal een dag minder rust hebben dan Feyenoord omdat PSV op woensdagavond in Sevilla speelt en Feyenoord een dag eerder in actie komt in de Champions League. Na de wedstrijd tegen Feyenoord wachten Heerenveen en Arsenal in het Philips Stadion, waarna AZ als gastheer voor PSV zal optreden op 17 december.

FC Twente speelt op 21 december nog in het Philips Stadion tegen PSV voor een plaats in de volgende ronde van het KNVB beker-toernooi. Gaat PSV ongeslagen het kalenderjaar 2024 in en blijft de nederlaag tegen Arsenal in het Londense Emirates Stadium de enige nederlaag van dit seizoen?


Vorig artikelMeer uitleg over de zogenaamde financiële risico’s, die PSV klaarblijkelijk toch genomen heeft
Volgend artikelVeerman ziet zichzelf en twee anderen als enige voetballers in Nederland die hun mening durven te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in