Home Nieuws Aad de Mos: ‘Gakpo zal spoedig om de tafel gaan met PSV...

Aad de Mos: ‘Gakpo zal spoedig om de tafel gaan met PSV directie’

1507
0

Aad de Mos is benieuwd hoe Cody Gakpo zich gaat verhouden tot de defensie van Argentinie.

De Mos, deze week te gast bij een discussie programma over het Marokkaanse elftal, maakte Oranje met de grond gelijk en deelde stevige sneren uit naar Davy Klaassen en Wout Weghorst. Beide genoemde Oranje klanten zijn Oranje onwaardig, vindt de Mos. De Haagse analist ziet Gakpo in Qatar excelleren en dat smaakt naar meer, denkt de Mos. Hoe kijkt de Mos tegen de toekomst van Gakpo aan?

“Ik denk dat hij op zijn gemak achterover kan leunen”, zegt De Mos in de podcast Twee Viertje. “Hij moet wachten welke aanbiedingen er bij PSV binnen gaan komen na het WK. Ik denk dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt tussen Gakpo en PSV, dat ze bij een bepaald bedrag om de tafel moeten gaan met elkaar. Dat ze zeggen: oké, dat bedrag gaan we toch niet vragen, we gaan meer vragen en de helft daarvan delen we met elkaar.”

“Gakpo is nu een absolute hit in het Europese voetbal”, gaat De Mos verder. “In de winter kan hij absoluut een transfer maken. Maar als Gakpo en PSV dat willen, kunnen ze ook nog afdwingen dat hij het seizoen af mag maken bij zijn club PSV, om daarna pas, bij een normale voorbereiding, naar het buitenland te gaan.”

“Gakpo moet zelf aanvoelen, waar hij speelkansen krijgt en waar hij een coach heeft die in hem gelooft. Al die zaken. Waar is er veel concurrentie? Waar botert het wel of niet in het team? Waar liggen zijn voorkeuren? Maar als dit zo verdergaat op het WK, kan hij alles kiezen wat hij zelf wil. De subtop, daar kun je een kruis door zetten. Dat is niet zijn terrein meer. Zijn terrein ligt in de absolute top”, aldus de voormalig trainer.


Vorig artikelItaliaanse Serie A club Sassuolo tegenstander van PSV in Marbella
Volgend artikelPSV in gesprek met Everton over langer verblijf Branthwaite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in