Home Nieuws Aad de Mos dirigeert PSV naar Eerste Divisie voor opvolging Dumfries

Aad de Mos dirigeert PSV naar Eerste Divisie voor opvolging Dumfries

8334
0

PSV wacht een turbulente zomer vol transfers en in dat kader moet er ook serieus rekening gehouden worden met een vertrek van Denzel Dumfries.

De zoektocht naar een nieuwe speler voor de rechterkant behoeft volgens Aad de Mos niet zo’n groot probleem voor PSV te worden. Aad de Mos dirigeert John de Jong en PSV daarbij naar de Eerste Divisie, oftwel de zogenaamde Keukenkampioen Divisie.

Feit is dat de club op zoek moet naar een nieuwe rechtsback als Denzel Dumfries komende zomer vertrekt. Van een vertrek kunnen we wel uitgaan, hoewel de ontwikkeling van de verdediger dit seizoen wat minder frivool lijkt. De Mos ziet PSV snel weer een nieuwe succesvolle verdediger binnenboord halen. De analist ziet Jordan Teze liever in het centrum blijven acteren, vertelt hij in een video van het Eindhovens Dagblad.

“Ik denk dat er genoeg opties zijn om een goede rechtsback te halen. In Nederland zijn er behoorlijke rechtsbacks, maar zeker ook in Zuid-Amerika”, steekt De Mos van wal. “Daar heb je altijd goede rechtsbacks. Dani Alves en Santiago Arias zijn bekend. Teze zou een optie kunnen zijn, maar die is in het centrum beter.”

De Mos adviseert PSV een niveautje lager te gaan scouten omwille van het vele talent. “Ik zou toch ook mijn ogen de kost willen geven in de Keuken Kampioen Divisie. Daar lopen ook wel spelers die kwaliteiten hebben. En wellicht zijn er ook in de eigen jeugdopleiding jongens. Sambo zou ik wel een keer willen zien op die positie. Die jongens doen het soms beter in het eerste elftal dan in de Keuken Kampioen Divisie, omdat ze zich makkelijker aanpassen bij betere spelers.”

Shurandy Sambo mag met recht een aanstormend talent worden genoemd want hij scoorde al vijf keer in zijn laatste elf optredens. Ook gaf hij al twee assists.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here