Home Nieuws PSV analyses De Mos gaan alle kanten op: Van winnen van PSG...

PSV analyses De Mos gaan alle kanten op: Van winnen van PSG naar geen leiders op het veld

884
0

Aad de Mos zal altijd Aad de Mos blijven. Dat betekent soms hilarische en totaal onnavolgbare uitspraken.

De een vindt het leuk, de ander hoogst irritant. Wat wil Aad de Mos toch steeds bereiken met zijn voorspellingen die hij uitspreekt alsof hij en alleen hij een absolute waarzegger in het voetbal is? De hilariteit is dat de Mos zelden goed zit met zijn voorspellingen.

Is het erkenning na tal van keren te zijn ontslagen of is het juist waardering willen voelen? Aad de Mos was een goede maand geleden nog lyrisch over PSV. De Hagenaar zag PSV excelleren tegen Benfica en eerder tegen Galatasaray en Mydtjylland en dus volgde er een stevige conclusie.

Dit PSV zou van Paris Saint Germain kunnen winnen, zo zei de Mos over de Europese prestaties van PSV. Een maandlater haalt de Mos uit naar PSV en mist er van alles. Het spel deugt niet, de defensie is niet op orde en er zijn geen leiders. PSV verloor bij Willem II maar speelde goed. Het verlies heeft PSV volgens De Mos aan zichzelf te wijten. Die conclusie kan een kind overigens ook trekken.

Maar dan analyseert de Mos even door en komt tot de volgende conclusie: “Er staan geen leiders op het veld en ze worden niet kwaad op elkaar”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “In dat soort wedstrijden heb je gif nodig en moet je de teleurstelling afreageren op elkaar om wat scherpte te krijgen.”

De Mos zegt dat die insteek PSV had kunnen helpen. Boos worden op elkaar. Tja, als van Ginkel boos was geworden op Sangare en Drommel, was dat prima voor de wedstrijd geweest, concludeert de Hagenaar feitelijk. “Nu leek het op een gezellig uitje naar Tilburg. Spelen met de Olympische gedachte en alles wordt dan vergoelijkt met de opmerking dat ze goed hebben gespeeld, maar je hebt punten nodig en die pakten ze niet. Bepaalde wedstrijden moet je eruit slepen en deze selectie van PSV kan dat niet”, aldus de immer onnavolgbare Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here