Home Nieuws Aad de Mos adviseert Ronald Koeman voor de chemie tussen Veerman en...

Aad de Mos adviseert Ronald Koeman voor de chemie tussen Veerman en Schouten te kiezen

392
0

Aad de Mos heeft advies voor bondscoach Ronald Koeman. Na de gewonnen interlands tegen Ierland en Gibraltar kan het vizier op het toernooi in Duitsland worden gericht.

Aad de Mos heeft wel enkele tips en adviezen voor de bondscoach, die nog wel zoekende lijkt in het formeren van de ideale formatie. De Mos zou bondscoach Ronald Koeman willen adviseren om Jerdy Schouten en Joey Veerman samen te laten spelen in het Nederlands elftal. De Mos vindt dat Schouten en Veerman beiden een dusdanig goed koppel vormen bij PSV dat de middenvelders ook bij Oranje niet uit elkaar gehaald zouden moeten worden.

In gesprek Soccernews licht De Mos zijn visie toe: “Ik zou Koeman aanraden om het duo Veerman en Schouten uit te proberen, ook al is er heel veel concurrentie”, zegt De Mos in een video-item van Soccernews.

“Maar ik zou het zeker eens proberen tegen Gibraltar. Ook op het EK ga je blessures en schorsingen krijgen, of spelers die in vorm zijn. Dan weet je in ieder geval of het mogelijk is om ze te laten spelen”, aldus De Mos over het duo.

“Je hoeft er niet mee te beginnen, want je kan ook beginnen met Reijnders, maar ik zou Schouten en Veerman eens willen zien. Het is een groot voordeel dat ze ook bij PSV samenspelen. Ik volg ze veel en je ziet dat daar een goede chemie tussen is. Dat loopt mooi en dan kom je tot de conclusie dat goede voetballers altijd samen kunnen spelen. Of dat nu bij balverlies of in balbezit is”, aldus De Mos, die zag dat Schouten wel wat kritiek te verwerken kreeg na de interland tegen Ierland.

Er zou een bijzonder middenveld moeten komen bij het Nederlands elftal. Dat vindt Aad de Mos. De Mos heeft de volle overtuiging dat Schouten en Veerman overeind zullen blijven op het middenveld van Oranje. “Het zou nu een hele goede test zijn om te kijken of dit ook op het allerhoogste niveau kan”, zegt hij in de SoccerNews-podcast Raad van Aad, die in onderstaande video wordt weergegeven.


Vorig artikelPOLL | Gaat PSV de resterende zeven wedstrijden van kalenderjaar 2023 winnen?
Volgend artikel‘Strompelend naar spelersbus’ | Koeman bevestigt: Joey Veerman viel geblesseerd uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in