Home Nieuws Met de vier keer op rij Ballon d’or winnaar Xavi Simons, haalt...

Met de vier keer op rij Ballon d’or winnaar Xavi Simons, haalt PSV op sociale media een grootheid binnen

4924
0

Xavi Simons is nog altijd maar negentien jaar oud maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. De jonge middenvelder loopt over van populariteit als we zijn sociale media kanalen bekijken.

In zijn nog jonge carrière wist hij in de jaren bj FC Barcelona maar liefst vier keer op rij de Ballon d’Or voor jeugdspelers te winnen. Daar in Barcelona is het allemaal begonnen voor Simons en zijn populariteit. “Dat komt omdat dit een nieuwe generatie is en ik daar middenin sta. Maar ik ga er niet anders door doen”, zegt hij tegen Voetbal International.

Simons is een grootheid op sociale media want de jonge aanvaller heeft meer dan ver miljoen volgers op Instagram. PSV heeft er nog geen 600.000. Daarover zegt Simons: “Ja, wel gek. Want het is wel echt een grote club. Ik ben pas negentien geworden, ik ga nu aan mijn carrière beginnen. Maar alsnog: ik heb meer volgers, maar ik blijf een rustige jongen.”

“Mensen kennen mij nog niet echt. Ze zien wat er op social media gebeurt, maar daardoor weten heel weinig mensen hoe ik echt ben. Ik blijf gewoon kleine Xavi. Die met de bal aan zijn voeten wil genieten en niks over social media wil horen. Ik voel ook geen enkele druk hoor, ik wil voetballen bij PSV, genieten met mijn team en prijzen pakken. Dat zijn mijn doelen voor dit seizoen. Bij iedere club moet je sterk beginnen voordat het seizoen start. Dat gebeurt binnenkort met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, daar heb ik zoveel zin in.”


Vorig artikelWijnaldum lijkt op weg naar de uitgang bij PSG, lukt het Brands de ‘Guardado-strategie’ te herhalen?
Volgend artikelDe situatie rond Cody Gakpo: ‘Er speelt genoeg, Leeds meldde zich ook’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in