Home Nieuws Frank de Boer na gesprek met Ihattaren: ‘De bal ligt nu bij...

Frank de Boer na gesprek met Ihattaren: ‘De bal ligt nu bij hem’

11422
0

Het loopt momenteel voor geen meter bij Oranje. De nieuwe bondscoach krijgt de wind stevig van voren en de eerste punten zijn al verloren.

De verwachting is dat Oranje snel op 6 punten zal geraken met ‘makkelijke’ tegenstanders voor de boeg maar een valse start kan het gerust worden genoemd.


Dan is daar ook nog de discussie rond Mo Ihattaren. Hoe kijkt Frank de Boer aan tegen de jonge PSV tiener, die zich vooral op sociale media laat gelden.

De Boer legde het van de week nogmaals uit. “Mo heeft de laatste tijd niet veel gespeeld en er is veel concurrentie op zijn positie”, zei De Boer dinsdag op de persconferentie van Oranje in Zeist over het passeren van Ihattaren. “Daarom kies ik op dit moment voor andere spelers.”

Bondscoach Erwin van de Looi denkt er hetzelfde over en ziet ook bij Jong Oranje veel concurrentie voor Ihattaren, die nog niet eerder onder hem speelde. “Erwin heeft dat goed uitgelegd”, aldus De Boer. “Maar het is wel heel sneu voor Mo dat hij ook daar buiten de selectie valt.”

De Boer sprak anderhalve week geleden met Ihattaren over zijn situatie bij PSV en over de kans op een plek in de Oranje-selectie. Het talent lijkt onder trainer Roger Schmidt ver verwijderd van een basisplaats, maar de bondscoach denkt dat daar nog verandering in kan komen in de laatste maanden van het seizoen. Ondertussen flirt Ihattaren met Marokko en tracht hij via sociale media onrust te creëren.

De bal ligt nu bij Mo”, zei De Boer. “Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook zo ziet. Ik hoop dat we de komende weken weer de Mo gaan zien die we allemaal nog in gedachte hebben.”