Home Columns In medialand brokkelde het draagvlak voor Schmidt af, onder aanvoering van Valentijn...

In medialand brokkelde het draagvlak voor Schmidt af, onder aanvoering van Valentijn Driessen keert het sentiment weer

3255
0

Daley Blind zei afgelopen zondagmiddag met een stalen gezicht tegen de verslaggever van dienst dat hij de media niet zo serieus neemt.

Blind was nog net niet boos maar wel teleurgesteld door de nederlaag en zijn plaats op de bank maar zijn opmerking sneed wel hout. Blind was wel klaar met de vele loftuitingen over het spel van Ajax in de maand september, die weer afgewisseld werden met harde kritiek na Ajax – FC Utrecht. ‘Ik neem jullie niet serieus’, zei Blind tegen ESPN, doelend op de vele kritieken na Ajax – PSV. ‘Na PSV thuis konden we er niks meer van en enkele weken later staan we in de Champions League finale’, aldus een gefrustreerde Daley Blind, die wel een punt heeft.

In medialand gaat het van links naar rechts als het over de prestaties en zelfs de toekomst van Roger Schmidt bij PSV gaat. Kenneth Perez opperde laatste dat Schmidt zijn doelstellingen keer op keer niet haalt en Valentijn Driessen zei recent dat PSV nog eens goed moest nadenken Schmidt contractverlenging aan te bieden. Diezelfde Valentijn Driessen waait niet veel later totaal de andere kant op want de Telegraaf journalist prijst de Duitse trainer deze week om zijn volhardende keuzes. Het kan verkeren, ook bij Valentijn Driessen.

Driessen prijst Schmidt dat hij tegen Sparta de vaste basisspelers liet beginnen. “Sparta had zondagavond laat zoveel motivatie geput uit de stunts van FC Utrecht en Vitesse dat PSV in eigen huis diep moest gaan om de nummer 16 af te schudden. Innovator Schmidt hanteerde voor de overwinning trouwens een bijzonder conservatief strijdplan”, schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf.

“Hij startte met zijn sterkste formatie en gaf zijn ploeg na een uur bij 0-0 een ouderwetse prikkel met het inbrengen van een breekijzer voorin en fitte benen op het middenveld.. Toen de ban twintig minuten later eenmaal gebroken was en de zege binnen, wisselde Schmidt verder. Zo conservatief en tegelijk vernieuwend en effectief in deze moderne tijd. Gewoon je beste elf de kastanjes uit het vuur laten halen”, besluit de journalist lovend.

Na de wedstrijd tegen Willem II was het de Telegraaf die een behoorlijk kritische noot kraakte aan het adres van Roger Schmidt en PSV inzake de toekomst van de Duitse trainer.

‘Het lijkt een ideaal moment om de toekomstplannen voor de trainer met het aflopende contract nog eens tegen het licht te houden. Het sentiment heeft zich inmiddels tegen Schmidt gekeerd. Dat lieten de fans van PSV duidelijk merken toen hij tegen Feyenoord Cody Gakpo veel te vroeg naar de kant haalde. Door de tweede nederlaag in zes dagen is de kloof met Ajax alweer vier punten. Gezien het gemak waarmee de Amsterdamse club wedstrijden wint, doemt het scenario van vorig seizoen weer op. Dat PSV ver achter Ajax aanhobbelt, pikken de fans niet meer’, aldus de krant van Valentijn Driessen, die zich op deze manier wel goed kan meten met de met alle winden meewaaiende Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here