Home Nieuws PSV-fans uiten zorgen over defensie en wijzen naar Ramalho, die per seizoen...

PSV-fans uiten zorgen over defensie en wijzen naar Ramalho, die per seizoen minder lijkt te presteren

1272
1

André Ramalho heeft zaterdagavond in het Gelredome geen beste beurt gemaakt. De Braziliaan lijkt in Arnhem zijn basisplaats te hebben verspeeld.

De Braziliaanse mandekker bevindt zich in zijn derde contractjaar nadat hij in 2020 vanuit Red Bull Salzburg overstapte. De transfersom van 2,5 miljoen euro is inmiddels in zijn geheel afgeschreven en zijn contract is in de zomer van 2024 aflopend. PSV lijkt het contract van de Braziliaan niet te gaan verlengen maar het valt ook nog niet uit te sluiten.

Als het aan veel PSV fans ligt, is het wel gedaan met Ramalho bij PSV. Net het doelpunt van Marco van Ginkel regende het berichten op sociale media over het spel van Ramalho. Veel PSV fans zijn de Braziliaan liever kwijt dan rijk. Ramalho kende een prima start bij PSV, waar hij sterk begon en onder Schmidt uitgroeide tot een vaste basisspeler. Zo nu en dan een klein foutje maar overall gold Ramalho als een stabiele en betrouwbare factor.

Daar is inmiddels weinig van over want per opvolgend contractjaar maakt Ramalho meer en meer fouten, om nu in zijn laatste contractjaar vrijwel wekelijks een slippertje of uitglijder te maken. Bosz nam Ramalho zaterdagavond na de wedstrijd in bescherming.

‘Hij speelde niet goed, maar dat gold voor nog acht of negen spelers’, vertelde Bosz na afloop op zijn persconferentie. ‘Ik heb er nog een paar gewisseld en overwoog om nog een aantal anderen te wisselen. Maar het klopt, die jongen heeft het gewoon niet goed gedaan. Dat is gewoon waar. Maar wat ik zeg: niet als enige. We kunnen hem eruit pikken en zeggen dat hij het slecht gedaan heeft, waardoor het lijkt alsof hij de enige was. Dat is niet terecht. Vooral omdat het de laatste tijd wat meer over hem gaat.’

Bosz ging verder en begon over de kwaliteiten van Ramalho. ‘Ik schat hem heel hoog in. Hij is een echte verdediger. Een vent, een kerel. Iemand die zijn kopduels wint, die coacht en goed staat. En iemand die vandaag een heel slechte dag had. Hadden we voorgestaan, dan had ik hem misschien niet gewisseld. Nu stonden we achter en vond ik dat we een extra man moesten creëren op het middenveld’, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelFoto: Dest arriveert in Eindhoven | Stewart geeft stevig signaal af met derde Amerikaanse international
Volgend artikel‘In de rust niets gezegd’ | Na Bakayoko wordt ook Vertessen beter en beter: ‘Onze meest dreigende man’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in