Home Nieuws PSV op revanche in Monaco maar moet mogelijk de pijlen al richten...

PSV op revanche in Monaco maar moet mogelijk de pijlen al richten op de Conference League

495
0

PSV wacht donderdagavond de return in Monaco tegen de plaatselijke voetbalclub AS Monaco.

Twee weken geleden trok PSV na een redelijke eerste helft en een goede tweede helft toch aan het kortste eind tegen de Monegasken. Het zorgt ervoor dat er donderdagavond gewonnen moet worden in het minstaatje aan de Franse kust.

PSV vecht donderdagavond voor Europa League overwintering in en tegen Monaco. Na één gelijkspel, één overwinning en één nederlaag is het spannend in groep B.

Het lijkt erop dat het Oostenrijke Sturm Graz na drie duels uitgeschakeld is en dat PSV met Real Sociedad en AS Monaco mag gaan uitmaken wie in de Europa League blijft, en wie als nummer drie in de poule wellicht doorstroomt naar de knock-out fase van de Conference League. Als PSV derde wordt speelt de club een play-off tegen een nummer twee uit een Conference League – Poule.

Met een overwinning kan PSV bovendien punten veilig stellen op de UEFA country ranking. Als Nederland op de UEFA country ranking dit seizoen Frankrijk óf Portugal passeert, dan heeft PSV daar wellicht het meeste profijt van. De nummer twee van de Eredivisie mag dan vanaf het seizoen 2023-2024 rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in.  

PSV kan nog steeds niet beschikken over een handvol voorhoedespelers. Net als afgelopen zaterdag zijn Cody Gakpo, Ryan Thomas en Noni Madueke niet van de partij. Coach Roger Schmidt kan vertrouwen putten uit het optreden van hun vervangers. Zowel Carlos VinÍcius als Jorbe Vertessen waren zaterdag twee keer trefzeker in het competitieduel tegen FC Twente. Ook Maximiliano Romero kreeg speelminuten waarna hij maandag mee speelde bij Jong PSV. 

 


Vorig artikel‘Roger Schmidt twijfelt over toekomst bij PSV’, Frankfurt, Leipzig en Hertha denken aan Schmidt als nieuwe trainer
Volgend artikelBekritiseerde Wijnaldum staat op bij PSG, hoofdrol voor veel besproken middenvelder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in