Home Nieuws 8 internationals, 5 spelen midweeks intercontinentaal maar Kenneth Perez haalt toch hard...

8 internationals, 5 spelen midweeks intercontinentaal maar Kenneth Perez haalt toch hard uit naar Hirving Lozano

1509
0

We kunnen er niet omheen, de vorm van Hirving Lozano. De Mexicaan is hard op zoek naar zijn vorm en tegelijkertijd hard op zoek naar een doelpunt. Het één houdt wellicht verband met het ander.

Een doelpunt kan inderdaad alles keren maar het gaat vrij geforceerd op dit moment. Het gaat dusdanig geforceerd dat balverlies al weken synoniem staat als de Mexicaan in het spel wordt betrokken. Van Deventer tot Dortmund en van thuis tegen FC Twente tot de uitwedstrijd in Nijmegen; Hirving Lozano blijft vanuit alle hoeken en standen schieten op doel en het is tot op heden allemaal tevergeefs gebleken. Echter doet hoop leven want de Mexicaanse aanvaller heeft het nog altijd in zich beslissend te zijn voor PSV en zorgt nog altijd voor dubbele dekking als hij aan de bal is dan wel ingespeeld wordt.

Het laatste doelpunt van Hirving Lozano is alweer van november van het vorige kalenderjaar, een goede maand na zijn glansrol tegen Ajax. De Mexicaan krijgt al weken op rij stevige kritieken te verwerken. Kenneth Perez schrok zaterdagavond van de manier waarop Hirving Lozano op het veld stond. De analist stelde in zijn analyse bij ESPN dat de aanvaller in een grote vormcrisis zit. Net na het rustsignaal haalde Perez hard uit naar de Mexicaan.

‘Wie is dat in hemelsnaam’, wees Perez naar de aanvaller, die in Nijmegen niet eens heel slecht speelde en actief in het spel betrokken werd. De bijna zelf gecreëerde (kop)kans uit een voorzet leek een aanzet te zijn die in ieder toonde dat hard werken en duelkracht kunnen helpen een vormcrisis te boven te komen. Lozano won het luchtduel en kopte bijna raak uit de goede voorzet van Johan Bakayoko.

Lozano slaagde er in de eerste helft van het duel in Nijmegen opnieuw niet in een flinke stempel op het duel te drukken en dus greep Peter Bosz in. In de rust besloot Bosz in te grijpen door Lozano te vervangen voor Malik Tillman, die meteen na rust faalde PSV op voorsprong te zetten. Kenneth Perez vond dat Peter Bosz de juiste keuze maakte.

“Aanvallend is hij geen schim van wat hij geweest is”, begon de Deen na afloop. “Hij komt geen cornervlag voorbij. Hij is onherkenbaar. PSV is aan de ene kant gewoon lamgelegd. Niet omdat de rechtsback van NEC zo geweldig is, maar doordat Lozano zonder zelfvertrouwen speelde.”

De ploeg van Bosz speelde in het duel tegen NEC met acht internationals, waarvan er vijf midweeks intercontinentaal speelde. Er dienden voor zowel Walter Benítez, Sergiño Dest, Malik Tillman, Ricardo Pepi als Hirving Lozano na de midweekse interlands grote overzeese afstanden te worden overbrugt afgelopen week maar gezien de uitstekende wedstrijdstatistieken die de ploeg van Peter Bosz kon overleggen, lijkt het reizen geen rol gespeeld te hebben in Nijmegen. Dat de mindere vorm van Hirving Lozano eventueel met een jetlag na de interlandperiode van doen zou hebben, vond Perez dan ook onzin. “Hij heeft dat niet bij de laatste vijftien wedstrijden gehad”, aldus Kenneth Perez.


Vorig artikelTransferwaarde laag | Olivier Boscagli in beeld bij Atlético Madrid? ‘Ik kan hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt’
Volgend artikelPeter Bosz zorgt voor enorme piek bij Google na nederlaag in Nijmegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in