Home Nieuws 6,7 miljoen euro: Zo concreet was Olympiakos voor Armindo Bruma, die nu...

6,7 miljoen euro: Zo concreet was Olympiakos voor Armindo Bruma, die nu toch van waarde is voor PSV

1100
0

PSV won donderdagavond van de Oostenrijkse club Sturm Graz en mag zich gaan opmaken voor een tussenronde Europa League voetbal.

Voor PSV wordt het of Europa League óf de Conference League. PSV wacht in februari een tussenronde als de poule met AS Monaco en Real Sociedad wordt overleefd. Dat wijst de nieuwe opzet van de UEFA nu eenmaal uit. De zogenaamde reservespelers Armindo Bruma en Ritsu Doan waren belangrijk voor PSV in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz. PSV won met 2-0 en kende feitelijk weinig problemen met de marginale club uit Oostenrijk.

Dat was mede te danken aan spelers als Bruma en Ritsu Doan, die plotseling opbloeien tussen alle geblesseerden en afwezigen in de gehavende selectie van Roger Schmidt. Met name de rol van Bruma is toch een opmerkelijke te noemen. De gevallen vleugelaanvaller lijkt zich toch op te richten en schiet PSV steeds vaker naar succes. Dat mag opmerkelijk worden geheten gezien de interesse van afgelopen zomer van clubs als Besiktas en Olympiakos. En dus richten de kranten de pijlen op Bruma en andere spelers die normaal gesproken toch op de bank moeten plaatsnemen.

‘PSV zal er geen spijt meer van hebben dat Armindo Bruma afgelopen zomer geen akkoord bereikte met Besiktas en uiteindelijk bij de Eindhovense club bleef’, schrijft De Telegraaf. De aanvaller had ook bij Olympiakos Piraeus kunnen blijven, na zijn huurperiode van vorig seizoen. Naar nu blijkt was de Griekse club erg concreet voor Bruma. Slechts de som diende nog overgemaakt te worden naar Eindhoven. PSV weigerde en heeft nu een veel scorende aanvaller in de gelederen. ‘De Griekse club wilde hem overnemen, maar schrok van de vergoedingssom van 6,7 miljoen euro die PSV vroeg. Voor Bruma zat er niets anders op dan het opnieuw te proberen. Door de reeks van blessures krijgt hij de laatste weken volop kansen. Die lijkt hij te grijpen’, aldus de Telegraaf.

Ook De Volkskrant kijkt met enige verbazing naar ‘nieuwe’ PSV. ‘Zo raar kan het dus lopen. Want wie een paar weken geleden had gezegd dat Vinicius, Bruma en Doan de aanval van PSV zouden vormen, was op zijn minst met gefronste wenkbrauwen aangekeken. Waren Bruma en Doan niet al afgeschreven in Eindhoven?’

PSV speelt opvallend soepel en makkelijk zonder alle geblesseerden. ‘PSV pakte het gisteren tegen de zwakste broeder in de poule op dezelfde manier aan als afgelopen zaterdag tegen Vitesse. Er viel weinig te pressen, omdat de Eindhovenaren zelf de bal hadden en makkelijk rond lieten gaan’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Bruma, Ritsu Doan en Mauro Júnior behoorden volgens het ED tot de verrassende uitblinkers tegen Sturm Graz, waar zij normaal gezien als reservespelers worden gezien. ‘Zij staan op nu het heel hard nodig is bij PSV en drukken het gemis van Noni Madueke en Cody Gakpo, normaal gesprokken dé aanvallende kanonnen bij PSV, naar de achtergrond.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here