Home Nieuws ‘61 blessures in twee jaar bij PSV is een kolossaal aantal’

‘61 blessures in twee jaar bij PSV is een kolossaal aantal’

2168
0

PSV en blessureleed. Het is hot item geworden rond de club en zorgt inmiddels voor vele gefronste wenkbrauwen.

Binnen de club zijn de vele blessures ook een thema geworden. Eerder wisten de PSV watchers Rik ELfrink en Marco Timmer al te melden dat de vele blessures onderwerp van gesprek zijn in de directiekamer. AD Sportwereld bracht deze week naar buiten dat de club in het tijdperk Roger Schmidt maar liefst met 61 blessures te maken heeft gehad. Daarvan staan er al vijf op naam van Noni Madueke.

‘61 blessures in twee jaar bij PSV is een kolossaal aantal’, zegt Maarten Wijffels namens AD Sportwereld. ‘Het zijn niet allemaal spierblessures zoals Madueke bijvoorbeeld. Maar dan nog is het wel bizar veel. Daar ligt voor PSV wel werk voor de nieuwe trainer. Ligt het aan de velden? Het schoeisel? Is het onderbelasting voor spelers die weinig spelen? Daar zullen we naar moeten kijken.”

Cody Gakpo maakt deze zomer wellicht een grootse transfer maar qua fitheid vallen er voor Gakpo nog wel wat stappen te zetten. ‘Gakpo moet gewoon een seizoen helemaal fit zijn en blijven. Of tachtig procent van de wedstrijden spelen. Daarbij dubbele cijfers hebben met assists en doelpunten. Een WK erbij meemaken. Dan is hij echt klaar om een mooie transfer te maken naar het buitenland. Stel dat hij naar Arsenal gaat deze zomer en dan in september door een blessure gelijk een aantal duels mist, dan sta je gelijk op achterstand’, aldus PSV watcher Maarten Wijffels namens AD Sportwereld over de vele blessures binnen de selectie.

Naast het voetbal op de Europese velden de komende dagen, blikt Wijffels ook even vooruit naar komend weekend. Waarbij het zomaar kan zijn dat Ajax zich moet melden op het parkeerdek van de Arena ‘s avonds. ,,Ajax kan zondag kampioen worden. Als het zelf wint van AZ en PSV verliest in De Kuip. Dat scenario is, gezien de uitslagen in Rotterdam de laatste jaren, niet ondenkbaar. Feyenoord maakt Ajax dan kampioen. Maar Ajax kan ook verliezen bij AZ en PSV winnen bij Feyenoord. Dan is de competitie twee wedstrijden voor einde weer spannend. Hoe wordt hoe dan ook een mooie zondag.”

Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App en jouw favoriete podcastplatform.


Facebook Comments Box