Home Nieuws Ji-Sung Park zet bij QPR eerste stappen in carrière als trainer

Ji-Sung Park zet bij QPR eerste stappen in carrière als trainer

663
0

Ji-Sung Park wordt over de hele wereld enorm gewaardeerd als voetballer en als mens.

De Koreaan staat voor tomeloze inzet, doorzettingsvermogen en fysieke inhoud. De middenvelder speelde in 2002 een memorabel WK met Zuid Korea onder leiding van bondscoach Guus Hiddink De Koreanen geraakte tot de halve finale. Daarin was Duitsland met 1-0 te sterk maar Korea had naam gemaakt over de gehele wereld.

PSV en Harry van Raaij sloegen haar slag en polsten Guus Hiddink, die op zijn beurt Lee en Park mee naar PSV nam. Beide Koreanen werden een groot succes op de Europese voetbalvelden. In 2005 vertrok Park via PSV naar Manchester United, waar hij maar liefst zeven seizoenen speelde. In het seizoen 2012/13 verkaste hij naar Queens Park Rangers in Londen, waarna hij zijn carrière afsloot bij PSV.

Bij het Londense QPR gaat de Koreaan nu zijn trainingsloopbaan opstarten. Park, die inmiddels 40 jaar oud is, wordt bij QPR ondersteund door Chris Ramsey, de technisch directeur van de club. Park is dankbaar voor de kans die hij krijgt: ‘Het is speciaal dat een technisch directeur zo betrokken is bij de jeugdafdeling. Dat vind ik echt indrukwekkend. Ik ben heel geïnteresseerd om van dichtbij mee te maken hoe QPR zijn jeugdspelers helpt te ontwikkelen.’

https://twitter.com/QPR/status/1472507005659140100?s=20


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here