Home Nieuws 5 jaar na de historische 10-0 overwinning

5 jaar na de historische 10-0 overwinning

40
0

Vandaag is het 5 jaar geleden dat PSV – Feyenoord de gehele wereld over ging. De 10-0 overwinning was een regelrechte sensatie te noemen en betekende voor Feyenoord een zwarte dag in de geschiedenis. Een uitslag die nooit meer uit te wissen valt.

Fred Rutten was destijds coach van PSV en vond het eigenlijk na 6-0 of 7-0 al best. Alsof Rutten aanvoelde dat de monsterzege PSV nog weleens dwars kon gaan zitten in de toekomst. De spelers van PSV waren echter op meer doelpunten uit. “Ik had al veel en vroeg gewisseld en gaf daarmee een signaal af. In de slotfase was het Jeremain Lens die maar bleef gaan. Of PSV door de 10-0 later moeilijker kon winnen van Feyenoord? Misschien heeft het een rol gespeeld omdat Feyenoord per se niet meer van PSV wilde verliezen, maar ik kan dat niet bewijzen”, zo stelt Rutten zaterdag in het Algemeen Dagblad. “In mijn tijd bij Feyenoord heb ik de 10-0 nooit gebruikt in de voorbereiding.”

PSV stond in de rust met 2-0 voor tegen tien man van Feyenoord, na een rode kaart voor Kelvin Leerdam. Tussen de 47e en 62e minuut liep PSV uit naar een 7-0 voorsprong en eindigde het duel zelfs in de dubbele cijfers. De spelers van Feyenoord waren zeer aangeslagen, herinnert Kelvin Leerdam zich. “Het was vooral heel erg stil. Nee, er waren geen tranen. Er waren spelers die eerder dat seizoen huilden na nederlagen. Maar nu niemand.”

De meters van het stadion naar de spelersbus waren volgens Leerdam het meest pijnlijk. “Daar liepen we dan, als spelers van de grootste club van Nederland. En we werden keihard uitgelachen door de supporters van PSV. Dat deed ongelooflijk veel pijn. We zijn door die wedstrijd voor altijd onderdeel van de geschiedenis van Feyenoord. Maar niet op de manier waarop je ooit hoopte.” Het lukte Mario Been niet om na afloop een fatsoenlijk woord uit te brengen; de coach stond met tranen in de ogen de media te woord. De historische nederlaag dreunde nog lang na in Rotterdam.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here