Home Nieuws 48 wedstrijden | 35 gewonnen, 135 doelpunten mét schitterend voetbal én toch...

48 wedstrijden | 35 gewonnen, 135 doelpunten mét schitterend voetbal én toch inhoudsloze kritiek op Ibiza-trip

2136
0

Ook Aad de Mos vindt iets van het tripje van de PSV-selectie naar het Spaanse eiland Ibiza.

De Mos is in gesprek met het Eindhovens Dagblad uitgesproken. De Haagse analist vindt het op z’n zachts gezegd vreemd dat PSV nog voor het einde van de competitie een vierdaagse reis naar Ibiza maakt. Volgens de analist geeft de club en de selectie hiermee voer aan diverse complottheorieën ten opzichte van Excelsior en RKC Waalwijk, die allebei nog tegen degradatie vechten. Het is allemaal wat ver gezocht maar medialand gaat er tot op heden volledig in mee.

In een nieuwe aflevering van Elfrink & De Mos, een wekelijks terugkerend video-item, geeft PSV-watcher Rik Elfrink aan dat PSV zich al moeilijk op wist te laden voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard waardoor PSV het puntenrecord misloopt. Of die conclusie daags na de remise ook getrokken was als Fortuna-doelman Koopmans niet van die spectaculaire reddingen achter zijn naam had staan op inzetten van Luuk de Jong, is een vraag die niemand kan beantwoorden.

De wedstrijdstatistieken in Sittard wezen duidelijk iets anders uit want PSV had in Sittard ook weer ‘gewoon’ 70% balbezit.

“Peter Bosz zei wel mooi dat je als topsporter voor het puntenrecord wil gaan en elke wedstrijd wil winnen, maar zo werkt het in de top van de voetballerij blijkbaar toch niet”, aldus De Mos. Volgens Elfrink gaf de PSV-trainer zelf ook een signaal af door Joey Veerman, Johan Bakayoko en Walter Benitez op de bank te zetten. “Je kan het heel ruim interpreteren en je kan zeggen: prima, want Joël Drommel moet ook een keer speeltijd krijgen. Je zou ook kunnen zeggen dat je spelers de ruimte geeft om te falen.”

De Mos is het daar mee eens en benoemt nog een andere oorzaak. “Plus het feit dat ze in de bus meer over Ibiza praten dan over de wedstrijd. Dat is voetbaleigen en dat moet je proberen voor te zijn. Het is ook weer voer geven aan complottheorieën richting Excelsior en RKC. Je kunt vier dagen gaan en een topwedstrijd spelen omdat je ontspannen bent, maar je kunt ook een wedstrijd spelen waarbij je denkt: waar zijn we mee bezig”, aldus Aad de Mos middels weer ouderwetse gechargeerde uitspraken. Hoe flauw maar tegelijk simpel is het om uit te spreken dat er in de spelersbus alleen maar over de Ibiza-trip gesproken zou worden.

Overigens hoeft de reis naar Ibiza volgens De Mos niet te betekenen dat PSV het laat lopen tegen degradatiekandidaat RKC. Volgens De Mos moet PSV attent en scherp zijn. “Je moet iets terugbetalen aan je supporters. Die zijn niet tevreden met het shirt, maar ook niet met resultaat van afgelopen zondag. PSV zal dus zondag aan de bak moeten om het seizoen waardig af te sluiten”, aldus Aad De Mos in scherpe bewoordingen.

De meningen en uitspraken over de Ibiza-trip blijven zich dus tot vervelends toe opstapelen en herhalen. Wat dat betreft sluiten we ons aan bij onderstaande reactie op X.

‘We hebben dit seizoen gekeken naar mannen die 48 wedstrijden hebben gespeeld. 35 gewonnen, 9 gelijk en slechts 4 verloren. 135 doelpunten laten zien met schitterend voetbal. Na 6 jaar eindelijk weer het kampioenschap hebben teruggebracht. Hele week feesten wat mij betreft’, aldus @Marien Schouls op X.


Vorig artikelBayern-fans begrijpen clubleiding niet en balen massaal van transfer Malik Tillman naar PSV
Volgend artikelLuuk de Jong wijst naar nieuwe uitshirt, Valentijn Driessen: ‘PSV wordt volgend seizoen weer landskampioen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in