Home Nieuws Drie PSV’ers wilden strafschop nemen | Peter Bosz gaat in op ‘gênant’...

Drie PSV’ers wilden strafschop nemen | Peter Bosz gaat in op ‘gênant’ moment

2167
0

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over een opvallend moment tijdens de 4-0 zege van PSV op NEC.

In de slotfase van het duel wilden Hirving Lozano, Ricardo Pepi en Johan Bakayoko alle drie een strafschop nemen.

Na enig gekibbeld hakte André Ramalho de knoop door. De aanvoerder wees invaller Ricardo Pepi aan als strafschopnemer. Vanaf elf meter was de Amerikaan verantwoordelijk voor het slotakkoord. Luuk de Jong is doorgaans nummer één op het lijstje van de penaltynemers, echter was de aanvalsleider van PSV al gewisseld. Bakayoko, Lozano en Pepi waren hierdoor allen voornemens om de strafschop te nemen, zo zag ook Bosz.

“Ik zag Johan met een bal in z’n handen staan en ik zag dat Chucky de penalty wilde nemen. Onze spitsen nemen de penalty’s, als ze op het veld staan en Pepi stond er”, zei de trainer van PSV tegenover ESPN.

“De andere twee hadden dat volgens mij niet gezien. Het is altijd een beetje gênant als er een speler staat met de bal in zijn hand die hem niet wil afgeven. Althans, zo lijkt het. En dan komt er een andere speler aan die hem ook wil nemen, terwijl Pepi de aangewezen man is. Ik vond dat André Ramalho dat als aanvoerder uitstekend deed”, aldus Bosz.

“Ramalho liep naar ons toe, want hij wilde het nog even zeker weten”, vervolgt Bosz. “Dit gebeurt wel vaker, dat de haantjes ‘m willen nemen. Afspraken zijn afspraken.”

De aanhang had graag gezien dat Lozano de penalty had mogen nemen. Zelf had de Mexicaan zijn rentree graag opgeluisterd met een doelpunt.

“Ik wilde hem nemen, maar het was een beslissing van de trainer. Volgens mij zag iedereen dat ik hem wilde nemen, maar het was een beslissing van de trainer. Het publiek begon mijn naam te schreeuwen, maar het was niet aan mij. Je moet de beslissing respecteren”, aldus Hirving Lozano na zijn rentree.


Vorig artikelNoa Lang onthult opvallend transferadvies dat hij PSV gaf: ‘Ja, dat heb ik gezegd, oprecht’
Volgend artikelRicardo Pepi kan lachen om bijnaam: ‘Het is zo ver uit de hand gelopen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in