Home Nieuws 23, 19, 22, 28, 20, 23, 38, 30, 18 | Analisten verwachten...

23, 19, 22, 28, 20, 23, 38, 30, 18 | Analisten verwachten zware middag in Eindhoven voor ‘niveau onderkant Eredivisie’

2737
0

Tegenstander Ajax wordt voorafgaand aan de uitwedstrijd in Eindhoven met de grond gelijk gemaakt. Zondagmiddag om half 3 wordt er van PSV slechts winst verwacht in de gedevalueerde topper tegen de Amsterdammers.

In Amsterdamse kringen weet men ook niet meer hoe tegen de uitwedstrijd tegen PSV aan moet kijken. De bekende Ajax-fans Kale en Kokkie verschillen in mening over de uitwedstrijd in Eindhoven. ‘PSV komt op dit moment op het verkeerde moment, laten we het daar maar op houden’, zegt Kale, die meteen weerwoord krijgt van Kokkie. Kokkie stelt in de podcast Kale & Kokkie vast dat PSV juist wel op het juiste moment komt. ‘PSV komt op het goede moment. Daarna kunnen we een serie gaan wegzetten tegen minder sterke tegenstanders’, klinkt het.

Het is wel duidelijk dat de stand op de ranglijst voor grote problemen zorgt in de hoofdstad. Het perspectief is ook niet echt gunstig te noemen, zegt analist Kenneth Perez bij ESPN. Kenneth Perez noemt Ajax momenteel van het niveau ‘onderkant eredivisie’. PSV kan Ajax zondag zomaar naar de 18de en laatste plaats in de Eredivisie spelen. Voor AD-journalist en analist Sjoerd Mossou aanleiding om alvast een voorschot te nemen op de onderlinge wedstrijd tussen PSV en de Amsterdamse opponent.

‘Wat voor wedstrijd het nu wordt? Ajax zal in de overlevingsstand staan. Zonder bal compact. PSV zal aanvallen en proberen snel toe te slaan tegen een opponent zonder vertrouwen. In dat kader, kijk eens naar de volgende cijferreeks: 23, 19, 22, 28, 20, 23, 38, 30, 18. Totaal 221’, somt Mossou op.

‘Nee, dit zijn niet de winnende getallen bij de lottotrekking. Het is een opsomming van het aantal schoten van PSV in de eerste negen competitieduels, 221 in totaal. Een gemiddelde van 24,6 per wedstrijd. Met de aantekening dat er nog geen duel met Feyenoord, AZ, FC Twente of Ajax bij zat. Vanuit deze cijfers bezien gaat Ajax een kansloze middag tegemoet in het Philips Stadion.

Perez vreest net als Valentijn Driessen voor een fikse nederlaag in het Philips Stadion en denkt dat Ajax de boel gesloten moet houden om te ontkomen aan een regen van kansen en doelpogingen. Perez verkondigde afgelopen weken al dat PSV dit seizoen erg sterk is. Over de komende tegenstander is Perez dan ook helder. De Deen wijst naar de armoedige kwaliteiten van de Amsterdammers en stelt dus vast dat Ajax op dit moment ‘niveau onderkant Eredivisie’ is, aldus de kritische Deen.


Vorig artikelBella-Kotchap spreekt vanaf ziekenbed na operatie, komst Amerikaan Robinson lijkt dichterbij te komen
Volgend artikelSteven Bergwijn verloor vier keer op rij van PSV | Spoedig bij Ajax vertrekkende Bergwijn start tegen PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in