Home Nieuws 2004: Hoe Manchester United Arjen Robben liet lopen

2004: Hoe Manchester United Arjen Robben liet lopen

18
0

Arjen Robbenis inmiddels ex international na een glansrijke interlandcarriere. De buitenspeler richt zich meer dan tevoren op zijn club Bayern Munchen. Robben was eerder in dienst van de topclubs Real Madrid en Chelsea.

Zijn carriere had ook anders kunnen lopen nadat in 2004 Manchester United zich meldde, maar het werd uiteindelijk Chelsea. Robben hoorde na een bezoek aan Carrington in Manchester niets meer de gevestigde Engelse club.

In het blad ForFourTwo doet Robben uit de doeken hoe zijn transfer naar United afketste en uiteindelijk via Chelsea toch zijn internationale carrière begon. “Met Sir Alex Ferguson had ik een erg goed gesprek tijdens een diner in Manchester. We hadden het over het voetbal en het leven in het algemeen. Ik ben ook nog naar het trainingscomplex van United gegaan en alles leek in orde”, zegt Robben tegen FourFourTwo. “Nadat ik terugkeerde bij PSV, gebeurde er echter niets meer. Er werd niet meer serieus contact opgenomen vanuit Manchester.”

“PSV onderhandelde toen ook met Chelsea, dat misschien wel een betere aanbieding deed? Dat weet ik echt niet”, vervolgt Robben. “De plannen van Chelsea bevielen me en alles kwam snel rond. Als Manchester United meteen een aanbod had gedaan, had ik daar getekend. Dat gebeurde niet, maar ik heb ook nergens spijt van.”

Bij Chelsea kreeg Robben te maken met manager José Mourinho. “Hij was erg veeleisend en intens. Op die leeftijd (twintig, red.) was dat goed voor mijn ontwikkeling. Ik werk graag hard en ben leergierig. Onze persoonlijkheden pasten goed bij elkaar en hij was een goede people manager. Hij gaf me vertrouwen en ik heb goede herinneringen aan het spelen onder hem.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here