Home Nieuws 18-jarig talent op de radar van PSV: ‘Hij is vergelijkbaar met Harry...

18-jarig talent op de radar van PSV: ‘Hij is vergelijkbaar met Harry Kane’

5232
2

PSV lijkt achter het net te vissen in de jacht om de handtekening van de 18-jarige Japanse spits Keisuke Koto.

Anderlecht wil werk maken van de komst van het talent en heeft volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws verregaande interesse in de speler. Koto is een jonge spits van 1,91 meter die dit seizoen uitkwam voor zijn opleidingsclub Júbilo Iwata. Dat deed hij in de J2 League, de Japanse tweede klasse.

De aanvaller stond naar verluidt ook op de radar van verscheidene Europese clubs. Ook Chelsea, Ajax en PSV wilden de tweevoetige centrumspits graag binnenhengelen. De aanvaller wordt omschreven als een tweevoetige en kopbalsterke diepe spits, die qua profiel vergelijkbaar met Harry Kane is.

Anderlecht lijkt met de handtekening van Goto aan de haal te gaan.  Zijn marktwaarde wordt momenteel op amper 250.000 euro geschat, maar het is aannemelijk dat de transfersom een stuk hoger zal liggen. Ook al omdat Koto nog een contract heeft tot januari 2027 bij Iwata.

Goto kende een in februari van dit jaar een droomdebuut bij Júbilo Iwata, daar hij bij zijn eerste officiële duel direct tweemaal trefzeker was. Hij speelde dit seizoen 32 wedstrijden en was daarin goed voor 7 goals en één assist.

Mede dankzij zijn doelpunten dwong Goto afgelopen weekend met zijn club promotie naar de J-League af. Het lijkt er echter op dat hij nu gaat kiezen voor zijn eerste Europese avontuur.


Vorig artikelPSV had hem vorig jaar moeten halen, hij is zeker niet minder dan André Ramalho’
Volgend artikelPSV zet jaar na gevoelige breuk in op ‘opmerkelijke’ hereniging

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in