Home Nieuws 16 wedstrijden, 13 goals en 10 assists, Ziggo analist toch niet volledig...

16 wedstrijden, 13 goals en 10 assists, Ziggo analist toch niet volledig overtuigd van Cody Gakpo

3208
0

De prestaties van Cody Gakpo liegen er niet bepaald om maar toch vallen er links en rechts nog wat twijfels te noteren als het spel van Gakpo geanalyseerd wordt.

De cijfers van Gakpo spreken na het afketsen van de transfer naar Leeds United boekdelen. Inmiddels is Gakpo topscorer van PSV en van de Eredivisie en draait hij ook Europees gezien prima na de exit tegen Rangers. En juist de exit tegen Rangers zorgt bij menig analist nog voor wat twijfels.

Zo is analist Khalid Boulahrouz nog niet volledig overtuigd van de kwaliteiten van Gakpo. Aan tafel bij Ziggo legt de analist uit wat hij bedoeld. ‘In de wedstrijden waar het om gaat en waarvan je hoopt dat hij de kar gaat trekken, Rangers-thuis bijvoorbeeld, dan geeft hij niet thuis. Dat vind ik een beetje jammer. Maar dat is een proces, een ontwikkeling, misschien gaat dat wel nog komen’, blijft hij positief.

Gakpo scoort aan de lopende band maar zijn prestaties worden toch zo links en rechts gedevalueerd. ‘Zürich was geen graadmeter’, reageert analist Youri Mulder op de uitspraken over Gakpo. ‘Dat was gewoon Keuken Kampioen Divisie-niveau. Met die goal die hij gisteren maakte, sleepte hij ze er wel doorheen. Het was een moeilijke wedstrijd en die goal deed me een beetje denken aan Mbappé. Dat duel en dan zo van achter. Een fout van Noppert? Die had al iets van twintig ballen daarvoor geweldig uit de kruising gehaald, die was moe’, zegt Mulder.

Op de vraag of Gakpo een basisplaats in Oranje verdient, was Marco van Basten terughoudend in zijn commentaar. ‘Je kan bij PSV leuk spelen, maar het Nederlands elftal is net wat anders. Op dat hoge niveau wordt meer gevraagd en dat zal hij zelf moeten bewijzen. De vorige keer heeft hij het redelijk gedaan. Op nummer 10 is een keuze geweest die volgens mij goed heeft uitgepakt. Het is een speler die potentie heeft, maar ik moet het nog zien. Ik vind het heel verstandig dat hij nog bij PSV speelt. Ik denk dat je gewoon eerst ervaring moet opdoen in de Nederlandse competitie en dan pas naar de zwaardere, buitenlandse competities moet gaan’, aldus de verschillende analyses over Cody Gakpo.


Vorig artikelNieuwe FC Zürich coach én oude Midtjylland bekende waarschuwt PSV voor return in Philips Stadion
Volgend artikelPOLL: De winnend afgesloten wedstrijden tegen Heerenveen en FC Zürich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in