Home Nieuws 15e gele kaart, wereldassist, staande ovatie én applaus van de EHBO medewerkers...

15e gele kaart, wereldassist, staande ovatie én applaus van de EHBO medewerkers | Xavi Simons is wereldtop!

4254
0

Ruud van Nistelrooij had zaterdagavond een boodschap voor zijn spelers die klaarblijkelijk alleen bij Xavi Simons is aangekomen.

PSV moet aan het doelsaldo werken maar de laatste drie treffers vielen pas in het laatste deel van de wedstrijd en dus worden er conclusies getrokken dat de eerdere boodschap van Ruud van Nistelrooij niet is aangekomen.

‘PSV worstelde toch een groot deel van de wedstrijd met zichzelf en de tegenstander’, aldus het Eindhovens Dagblad over de wedstrijd tegen de Rotterdammers. De Telegraaf zag PSV ‘pas in de slotfase een beetje loskomen’. Aan het doelsaldo, iets waar trainer Ruud van Nistelrooij vooraf nog hamerde, werd slechts deels gewerkt. ‘De boodschap bleek aanvankelijk niet erg overgekomen te zijn bij zijn spelers, want die schakelden na de voorsprong zo opzichtig gas terug, dat het een zeer teleurstellend vervolg van de eerste helft werd.’

Het werd feitelijk opnieuw de avond van Xavi Simons, die wekelijks op weet te vallen. Het zorgt ook in de buitenlandse media voor veel nieuws en artikelen over de jonge multifunctionele spelers, die PSV wekelijks draagt. Gisteren verscheen er een artikel in Mundo Deportivo. Het Spaanse medium wist te melden dat Xavi Simons niet alleen in de nadrukkelijke belangstelling staat van zijn vorige club Paris Saint-Germain maar ook van een andere voormalig werkgever: FC Barcelona. Eerder verschenen er in Italiaanse media al berichtgevingen over Simons, dat hij in zijn leeftijdsklasse van absolute wereldklasse is.

Die conclusie kunnen we inmiddels ook wel trekken: Xavi Simons wist nog geen Europese wedstrijden voor PSV te beslissen maar de jonge topaanvaller weet inmiddels met zijn kwaliteiten wel tot de wereldtop te behoren. De cijfers en statistieken van Simons spreken boekdelen. De jongeling noteert de meeste kansen, de meeste doelpogingen, de meeste assists, de meeste doelpunten en is inmiddels een speler geworden waar niemand meer omheen kan. Inmiddels wordt Simons ook door zijn tegenstanders hard aangepakt want tegen Excelsior viel alweer de vijftiende gele kaart van het seizoen te noteren.

‘Het pareltje van PSV was bij tijd en wijle weer ongrijpbaar en weer het slachtoffer van heel wat overtredingen. Voor de vijftiende keer dit seizoen werd een overtreding van Simons bestraft met geel’, schrijft de Telegraaf.

De PSV fans beseffen inmiddels dat Simons volgend seizoen elders zou kunnen spelen. Ga maar na: PSV speelt Europees nagenoeg nooit een rol van betekenis en dat is nu net het podium waarop Simons wenst te acteren. Ontwikkeling, internationale ontwikkeling: PSV kan het hem niet of nauwelijks bieden. De wissel van Simons tegen Excelsior zorgde voor een staande ovatie. Zelfs de vier kanjers van EHBO medewerkers langs de rand van het veld, klapten de handen stuk voor Xavi Simons. Zijn wereldassist op Silva was al de moeite waard om voor te applaudisseren. Xavi Simons is wereldtop!


Vorig artikelDonyell Malen vindt de weg omhoog bij Dortmund en staat inmiddels wekelijk op het scorebord
Volgend artikelMedewerker PSV jeugdopleiding start hartverwarmende actie voor Thijs Slegers en Matchis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in